Bemutatkozás

Kollár Csaba végzettségeit tekintve kommunikációtechnikai mérnök, okleveles kommunikációs szakember, okleveles színdinamikai szakmérnök, foglalkoztatási rehabilitációs, humán és műszaki szaktanácsadó és szakmérnök, elektronikus információbiztonsági vezető. 2007-ben summa cum laude minősítéssel védte meg közgazdaságtudományi doktori disszertációját, melynek témája a fogyasztói csoportkultúra és az info-kommunikációs társadalom kapcsolata volt. Jelenleg az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában gyarapítja ismereteit.

Több mint húsz éve dolgozik szakíróként, illetve szakújságíróként. Számos könyvet, könyvfejezetet, tanulmányt, cikket, kutatási jelentést írt. Éveken keresztül volt a prim.hu rovatvezetője, ahol a digitális korral, kiemelten a mobil trendekkel foglalkozott. Szakírói munkáját a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Marketing Szövetség az Év marketing szakcikke pályázaton III. helyezéssel ismerte el.

Közel húsz éves kutatási tapasztalata van az online és offline, kvalitatív, kvantitatív és vegyes módszerek alkalmazása területén. Többek között a digitális kor múzeumlátogatási szokásainak változásával, a kiégés (burnout szindróma) kezelésének komplex terápiájával, a vállalati egészségtervvel, a médiaterrorizmussal, az info-kommunikációs társadalom fogyasztói csoportkultúrájával, a digitális munkahely információbiztonsági veszélyeivel, az internetes tanácsadással, az ember-robot interakcióval, az okosvárosokkal, a szervezeti információbiztonsággal, az információbiztonság-tudatosság fejlesztésével, az atipikus foglalkoztatás lehetőségeivel, a vezetők információbiztonság iránti elköteleződésével, illetve a kiterjesztett valósággal foglalkozik. Kutatási eredményeit rendszeres osztja meg hazai és nemzetközi szakmai-tudományos konferenciákon.

1994 óta tart tréningeket, 1999 óta dolgozik tanácsadóként, 2014 óta caochként, 2016 óta az Igazságügyi Minisztérium regisztrált mediátoraként. Több szakmai szervezet (Magyar Marketing Szövetség, Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság, Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Non-profit Kft.) minősített szakértője.

2003 óta vesz részt oktatóként a felsőoktatásban, melynek fontosabb helyszínei: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskola, Szent István Egyetem Vezetéstudományi Tanszék, Nyugat-magyarországi Egyetem Vezetés-szervezési és Marketing Intézet, Budapesti Metropolitan Egyetem, Edutus Főiskola. Az elmúlt közel másfél évtizedben több, mint ötszáz hallgatónak volt a szak-, illetve diplomadolgozati, valamint TDK témavezetője. Közülük többen már tudományos pályán folytatják szakmai karrierjüket.